Sivut

Hankkeesta

Motava -taidetuokiot

Monitaidetta vanhusten asumispalveluyksiköihin

Vapaan sivistystyön laatu- ja kehittämisavustuksen turvin toteutettu hanke 2017-2018

Hankkeesta: Soisalo-opisto sai opetushallituksen Vapaan sivistystyön laatu- ja kehittämistyön avustuksen Monitaidetta vanhusten asumispalveluyksiköihin- hankkeeseen (MoTaVa). Lukuvuonna 2017-2018 taidetuokiot kiersivät Soisalo-opiston alueen palvelutaloissa ja niiden osastoilla. Tuokiot toteutettiin kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Varkaudessa osastoja oli 12, Joroisissa 3, Heinävedellä 3 ja Leppävirralla 4.(Leppävirralla tuokiot toteutettiin vain syyslukukauden aikana.)
Syyskaudella tuokioita toteutettiin yhteensä 25 osastolla ja kevätaudella osastoja mahtui mukaan 20.
Tuokiot tavoittivat yhteensä 2108 asukasta.
Hankkeen tavoitteena oli viedä taidetta ja toiminnallisia monitaidetuokiota sinne missä niitä on vähän tarjolla.

Mitä on Monitaide? Monitaide on Soisalo-opistossa kehitetty menetelmä, missä tuokioiden teemaa lähestytään eri taiteita integroiden. Monitaide sai alkunsa 2013 lastenkulttuurikeskus Verson ja Soisalo-opiston yhdessä toteuttamien päiväkodeissa ja esikouluissa kiertävien Tartu taiteeseen- tuokioiden myötä. 
MoTaVa- hankkeen avulla monitaidetuokiota lähdettiin kehittämään vanhuksille. Tuokioiden teemaan tutustuttiin musiikin, sanataiteen, tanssin, kuvataiteen ja kädentaitojen avulla. Lähtökohtana tuokioissa olivat taidekuvat. Syyskaudella tuokiot rakentuivat Kaarin Oresmaan vesivärityön Sinfonia ympärille ja kevätkaudella tuokiot etenivät Ateneumin Taidesalkun kuvien innoittamana. 

Tuokiot toteutettiin ammattilaisten ohjaksella. Hankkeessa oli mukana 7 taiteenammattilaista: Minnamaria Koistinen, taidekasvattaja, Elsi Kinnunen, musiikkipedagogi, Maiju Vaalimaa, yhteisöpedagogi, Mari Kervinen, taidekasvattaja, Kaarin Oresmaa, kuvataideopettaja, Tiina Nissinen, taidekasvattaja, Anna Savolainen, tanssinopettaja ja hankkeen koordinaattori. 
Tuokiot suunniteltiin yhdessä ja tuokiot toteutettiin parityönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti